Postcards from Christiania 1971-2021

Denne bog er egentlig ikke en bog. Det er en kurateret samling af postkort. Eller rettere dette er de postkort fra Christiania jeg ville skrive til mine venner, med erfaringen af at have levet parallelle og sammenfunklede liv siden vores undfangelse.

Jeg har minder af at stavre nøgen rundt i hvad der idag er Pusherstreet, men jeg har også minder om Grateful Dead koncerten i Tivoli samme år, en begivenhed mine forældre stædigt hævder jeg ikke var med til.

Skrevet i nutid men mestendels repræsenterende en fortid. Ikke helt forskelligt fra hvordan jeg opfatter Fristaden Christiania - et fællesskab som ikke rigtig er et kollektiv men snarere en samling af individer og en nutid, der svæver et sted mellem igår og imorgen.

I det lys er Christiania - på mange måder - også en fiktion, omend en meget virkelig fiktion og jeg tror, at vi har overlevet og blomstret i dette ontologiske tusmørke - værende hverken det ene eller det andet - uetiketbar.

Ganske passende er disse postkort derfor også fulde af besynderligheder, modsætninger samt fortællinger som muligvis kun eksisterer i forfatterens rumtid. Derudover er der gjort et lunefuldt forsøg på at indkorperere krydsreferencer, måske med den hensigt at spejle umuligheden af at repræsentere Christiania - eller noget sted for den sags skyld. Hvorom alting er burde du med lidt fantasi, nysgerrighed og ynde være istand til at skabe et nogenlunde sammenhængende indtryk af hvad der engang skete - og nu sker i dette lille samfund, der er lige så usikre på hvem vi er som alle andre i denne tid. Med andre ord håber jeg at du her - som læser og fremtidig postkorstkriver, repræsenterende din egen version af hvem og hvad vi er - kan få et mere nuanceret billede af det tre-prikkede væsen, der som Ché, Subcommander Marcos og Tupac er tatoveret på arme, ben og drømme af folk over hele verden - hovedsagligt mennesker, der søger en anden vej frem end den vores vestlige samfund og civilization ser ud til at have valgt.


Bogen er skrevet på engelsk (og russisk, spansk, tysk og flamsk)


Bestil en bog

For at købe bogen Postcards from Christiania 1971-2021 har du følgende muligheder. 


Du kan helt simpelt Mobile Pay 200 kr plus porto* til Rasmus (nummer 21180914). Husk at skrive dit navn og din postadresse. Du kan spare porto* ved selv at hente bogen på Christiania - eller ved at bestille 4 bøger. At sende 4 koster det samme som at sende 1 - find sammen!


Du kan også sende en mail med din bestilling til post@skyklapper.dk. Oplys det antal eksemplarer du vil købe og dit navn og din postadresse. 


*Porto: Du ved det formodentlig allerede, det er sindsygt dyrt at sende breve i og fra Danmark. Det koster 66 kr at sende bogen i Danmark. Men som nævnt det samme at sende 4 styks. 


Det er også muligt at købe bogen håndskrevet og indbundet af forfatteren. Ligesom man også kan købe akvarel-udgaver af postkort-motiverne. Email for detaljer.


Bogen sælges endvidere i udvalgte københavnske boghandlere